Bureaustoelen

Een bureaustoel is een stoel die speciaal is ontworpen voor een kantoor. De stoel is ervoor om op te werken achter een bureau.

Een bureaustoel kenmerkt zich door de wieltjes aan de onderkant, meestal vanuit één poot. Om prettig te werken hebben de meeste bureaustoelen armleuningen, maar in verband met de ergonomie, zien we ook steeds vaker alternatieve bureautoelen, waarbij zelfs de leuning voor zit. Een bureaustoel moet vooral veelzijdig zijn. Ten eerste omdat je nooit stilzit op je stoel en dit ook niet moet willen. Een stoel moet kunnen draaien en rijden.

Verder is het belangrijk dat een bureaustoel op allerlei manieren kan worden aangepast. De stoelzitting, de armleuningen, de rugleuning, alles moet zo in te stellen zijn, dat het voor iedereen prettig is om op te werken. Dit alles heeft uiteraard met de ergonomie te maken. Harde bureaustoelen wil niemand, zeker niet omdat je er nogal wat tijd op doorbrengt en dus hebben de meeste stoelen een zachte zitting. Vaak met stof, maar in de wat hogere prijsklassen ook met leer uiteraard.