Zachtwater op uw kantoor

Je zult het wel hebben meegemaakt. Kalk aanslag aan je kraan, op je tegels en koffiefilter. Dat is geen mooi gezicht en het kan je apparaten beschadigen. Dat betekent dat je alles gaat moeten schrobben en schoonmaken. Maar kalk kan ook op plaatsen zitten waar je niet vaak komt. Aan leidingen en boilers bijvoorbeeld. Daar kom je er minder snel vanaf en kan het hun werking ook aantasten.

Dit alles kun je voorkomen door een waterontharder te gebruiken. Een waterontharder verwijdert kalk uit je water. Daardoor krijg je zacht water die veel minder kalk heeft en die je geen kalkaanslag geeft.

Het harde leidingwater wordt door het filter geleid. Zout, in de vorm van korreltjes of tabletten, wordt in de ontharder gedaan. Ze binden Calcium (kalk) aan zich en staan Natrium (zout) af. Als alle zout verzadigd is, stop de werking en moet de filter worden uitgespoeld. Je hebt dan zacht water.

Het water moet niet volledig onthard worden, omdat het menselijk lichaam Calcium en Magnesium nodig heeft. De waterontharders verwijderen het kalk tot een bepaalde hoogte, meestal tot 2 graden Duitse Hardheid.

Je hebt waterontharders die het water gewoon voor je onthard, maar er zijn ook ontharders die ingesteld kunnen worden. Zo kun je zelf de hardheid bepalen die verwijdert moet worden. Voordat je een waterontharder koopt moet je eerst weten hoeveel hardheid je leidingwater eigenlijk is. Dit kun je zelf bepalen door speciale teststaafjes of meetsetjes te gebruiken die je online kunt kopen